Kuten jo aikaisemmissa blogikirjoituksissa olemme tuoneet esille, tulee SAP Business Onen uusi 10.0 versio pian saataville public cloudiin. Tämän hetkiset tiedon mukaan julkaisupäivä olisi kesäkuussa, mutta tarkkaa tietoa päivämäärästä ei ole vielä saatavilla. Uusi versio tuo paljon uutta SAP Business Onen käyttäjille erityisesti uuden ja modernin selainkäyttöliittymän kautta, mutta mukana on myös parannuksia useisiin moduuleihin. Katso alla olevasta videosta esimakua uudesta versiosta!

Odotettu selainkäyttöliittymä on täällä!

Maailmassa, jossa miellyttävät ja intuitiiviset selainkäyttöliittymät alkavat monissa yritysohjelmissa olla arkipäivää, on myös ERP-järjestelmien muututtava ja tarjottava entistä sujuvampaa ja visuaalisesti miellyttävämpää käyttökokemusta. Siksi SAP julkaisee nyt ensimmäisen version selaimella käytettävästä uudesta käyttöliittymästä, joka tarjoaa entistä parempaa ja henkilölle optimoitua käyttökokemusta, helpottaa ja nopeuttaa haluttujen tietojen etsimistä ja mahdollistaa vielä uudella tavalla datan tuomisen osaksi päivittäistä työtä.

Ensimmäisessä julkaisussa on mukana muun muassa myynnin tositteita sekä analytiikkatoimintoja, ja käyttöliittymän toiminnallinen kattavuus täydentyy lisää tulevien versiopäivitysten yhteydessä. Selainkäyttöliittymä ei siis ainakaan ensimmäisessä vaiheessa täysin korvaa vanhaa tuttua ja myös hyvin toimivaa käyttöliittymää vaan toimii rinnalla tarjoten vaihtoehdon ”perinteiselle” käyttöliittymälle. Lisää on kuitenkin luvassa ja public cloudissa olevat asiakkaat pääsevät automaattisesti hyötymään tästä kehityksestä kahden vuosittaisen hintaan kuuluvan versiopäivityksen myötä.

Selainkäyttöliittymä on tarjolla sekä MS SQL että SAP HANA -tietokannoille, mutta täysimittaisen hyödyn saa siirtymällä käyttämään HANA-tietokannan päällä toimivaa versiota. HANA-puolella on erityisesti hakujen tekeminen joustavampaa ja samoin analytiikka toimii ainoastaan HANA-tietokannan kanssa. Kerromme mielellämme tarkemmin HANA-versioon siirtymisestä, mikä sujuu tyypillisesti verrattain pienellä vaivalla, mutta vaatii käytännössä ensin siirtymisen pilveen. Uusille asiakkaille tarjoammekin suoraan ainoastaan SAP HANA -vaihtoehtoa pilvestä käsin, jolloin kaikki toiminnallisuus on automaattisesti saatavilla.

Muutamia nostoja selainkäyttöliittymästä:

 • Käyttöliittymä on suunniteltu täysin uudelleen hyödyntäen viimeisimpiä web-teknologioita tarjoten miellyttävän, käyttäjän tarpeisiin optimoidun käyttökokemuksen.
 • Uusi käyttöliittymä tuo isona uudistuksena niin sanotut listanäkymät (katso video).
  • Listanäkymät mahdollistavat tietojen haun ja suodatuksen vaivattomasti usealla eri kriteerillä ja samalla usein käytettyt listanäkymät voidaan tallentaa uudelleenkäyttöä varten. Tallennettuja näkymiä voi myös jakaa kollegojen kanssa ja näkymät voi tallentaa omaan henkilökohtaiseen järjestelmän aloitusnäkymään käytön nopeuttamiseksi.
  • Listanäkymiä on mahdollista katsoa joko data- tai visuaalisessa (graafi) näkymässä ja näkymän vaihto onnistuu lennosta nappia painamalla. Visuaalisen näkymän ansiosta oleelliset havainnot on helpompi huomata datasta.
  • Tositteiden tilan käsittely suoraan listanäkymästä säästää aikaa. Esimerkiksi avoimia myyntitilauksia voidaan sulkea rasti ruutuun -tyyppisesti listalta valiten.
  • Listojen data voidaan myös viedä helposti Exceliin mahdollista jatkoanalysointia varten.
 • Analytiikkamahdollisuudet ovat entistä monipuolisemmat ja analytiikan hallinta on tehty vielä aikaisempaa helpommaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi. Näin kynnys tuoda yritysdata osaksi päivittäistä tekemistä madaltuu entisestään. (Katso webinaarimme analytiikan hyödyntämisestä osana päivittäistä työtä täältä)

Lisää videoita selainkäyttöliittymästä löytyy täältä.