SAP Business One on ollut Toripihalla käytössä jo vuodesta 2007, mutta käytön aikana yritys huomasi tarpeen parantaa kilpailukykyään automaation avulla. Profiz palkattiin kehittämään järjestelmää, ja muutosten myötä manuaalista työtä on saatu vähennettyä merkittävästi ja samalla virheiden määrä on vähentynyt selvästi. Myös laadunvalvonta on aiempaa helpompaa tarkemman tuoteseurannan ansiosta. Toripihan tapaus on siis hyvä esimerkki siitä, miten SAP Business One joustaa uusien tarpeiden ilmaantuessa.

SAP Business One mahdollistaa jäljitettävyyden sekä tehokkaan varastonhallinnan

Toripiha otti SAP Business Onen käyttöön vuonna 2007 erään toisen SAP Business One- partnerin toteuttamana. Yrityksen toiminnanohjauksen tärkeimpinä elementteinä ovat tehokas varastonhallinta sekä tuotteiden jäljitettävyys. Varastoa tulee pystyä seuraamaan tarkalla tasolla niin keräysajankohdan kuin toimittajankin mukaan. Toripihalla pystytäänkin jäljittämään marjat aina viljelijä- ja toimituserätasolle asti, mikä on liiketoiminnan kannalta hyvin tärkeää.

”Kaksi ylivoimaisesti tärkeintä elementtiä toiminnanohjauksessamme ovat varastonhallinta sekä tuotteiden jäljitettävyys. Näihin tarpeisiin SAP Business One on mielestämme paras ratkaisu markkinoilla”, tuotannosta ja varastoinnista vastaava Juho Kylmälä sanoo.

Profiz kehitti järjestelmän vastaamaan muuttuneita tarpeita

Vaikka järjestelmään on oltu tyytyväisiä, vaatimukset toiminnanohjaukselle muuttuvat ajan myötä. Toripihan kohdalla tämä tarkoitti automaation lisäämistä ja tarkempaa tuoteseurantaa. Kehitysprojektissa integroitiin Toripihan trukkijärjestelmä sekä tuotantojärjestelmä SAP Business Oneen. Näin kaikki kolme järjestelmää toimivat yhtenä kokonaisuutena – tiedot syötetään vain kerran, mikä vähentää kirjausvirheitä sekä mahdollistaa reaaliaikaisen varaston seurannan. Lisäksi Profiz teki rajapinnan, jonka avulla tuotetietoihin päästään suoraan käsiksi viivakoodinlukijalla. Koska tuotteiden laatu on Toripihalle erityisen tärkeää, muutettiin myös varastonseuranta erätasolta lavatasolle, ja näin sisäinen laadunvalvonta saatiin nostettua uudelle tasolle.

”Profizin henkilökunta osasi asiansa kiitettävästi, ja projektin tavoitteet saavutettiin”, Kylmälä kertoo tyytyväisenä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Toripiha Oy on Vesannolla toimiva marjojen käsittelyyn erikoistunut palveluyritys. Tuotantomäärillä mitattuna Toripiha on erittäin merkittävä marjojen puhdistus- ja pakastevarastopalveluja tarjoava yritys, joka pystyy palvelemaan suuriakin elintarvikealan toimijoita. Tuotteiden korkea laatu ja turvallisuus sekä toiminnan tehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat Toripiha Oy:n toiminnan lähtökohdat. Toripihan liikevaihto oli tilikaudella 2014 1,9 miljoonaa euroa ja työntekijöitä yristyksessä oli 10 henkeä.