Julkaistu 10.12.2021

Tänä jouluna Profiz tukee lasten tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia tarjoamalla kahdelle lapselle lukukauden ajan ilmaisen viikoittaisen harrastuksen Tiedekoulussa. Koulussa koetaan oppimisen iloa esimerkiksi koodauksen, robotiikan ja luonnontieteiden parissa. Profiz vieraili viime vuonna Tiedekoulun koodaustunnilla ja vaikuttui koulun meiningistä ja koodarinalkujen taidoista ja innostuksesta. Kurssien tavoitteena on kehittää lapsen ongelmanratkaisukykyä sekä soveltamisen ja analysoimisen taitoja käytännönläheisen ja itsenäisen tekemisen kautta.

Stipendiä voi hakea Tiedekoulun Facebook-sivulla julkaistujen ohjeiden mukaisesti 21.12.2021 mennessä. Koulun toinen perustaja Nina Kainulainen kertoo, että hakijoita on pyydetty lähettämään vapaamuotoinen hakemus, jossa hakija kuvaa mistä hänen ehdottamansa lapsi tai nuori on kiinnostunut ja miksi hänet tulisi valita stipendin saajaksi. Tiedekoulu valitsee stipendin saajat. Profiz on myös kahtena viime vuotena antanut joululahjaksi stipendejä Tiedekouluun. “Viime vuonna hakemuksia tuli reippaasti enemmän kuin stipendejä oli tarkoitus jakaa, joten teimme päätöksen myöntää kaikille 12 hakijalle stipendin. Tämä oli Tiedekoulun lahja näille lapsille”, Kainulainen kertoo. Korona on kurittanut myös Tiedekoulun toimintaa, ja lukuvuonna 2020-21 toimintaa oli vain kolmessa toimipisteessä sekä ohjattuna verkko-opetuksena. Kainulainen vahvistaakin, kuinka “oma joulumielemme syntyi juurikin siitä, että saimme kaiken epidemian aiheuttamien rajoitusten keskellä antaa konkreettisen, toivotun koko lukukauden kestävän lahjan jouluksi.” Nyt syyslukukaudesta Tiedekoulu on palannut 18 toimipisteeseen ja tavoite on lisätä keväälle 2022 uusia paikkakuntia mm. Joensuu, Pori ja Tampere.

Kun koronatilanne hellittää, minkälaista yhteistyötä yritysten kanssa Tiedekoulu haluaisi tehdä tulevaisuudessa? “Jatkavien koodarioppilaiden toiveena on ollut usein saada Tiedekoululle vierailijoita yritysmaailmasta, jotta he pääsevät näkemään ja kuulemaan mitä ohjelmoinnin ammattilaiset tekevät aikuisten oikeasti”, Kainulainen kertoo. “Mielellämme osallistuisimme tapahtumaan, jossa tiedekoululaiset ja alan ammattilaiset voisivat kohdata toisiaan, vaihtaa ajatuksia ja tehdä yhteisen mielenkiinnon kohteen kanssa jotain kivaa ja opettavaista!”, suunnittelee Kainulainen. Profizin väkeä ainakin kutkuttaa tilaisuus vaihtaa ajatuksia innokkaiden tulevaisuuden koodareiden, insinöörien sekä tutkijoiden kanssa.

Jos lukija kiinnostuu ihan toden teolla Tiedekoulun toiminnasta, niin tarvitsetteko lisää opettajia ja jos tarvitsette, minkälaisia tyyppejä haette? ”Meillä on jatkuva rekrytointi käynnissä. Hakijalta odotamme aitoa mielenkiintoa ja harrastuneisuutta STEM-aineita kohtaan ja kiinnostusta jakaa omaa osaamistaan ja tietotaitoa lapsille ja nuorille”, Kainulainen selittää. “Ohjaajan tärkein tehtävä on synnyttää oppimisen iloa ja oivallusta sekä sytyttää orastava STEM-aineiden kiinnostus liekkeihin!”, Kainulainen kertoo. 

Profiz toivottaa tuleville Tiedekoululaisille iloista ja oivallusrikasta lukukautta!