Julkaistu 30.4.2021

Maustaja valitsi SAP Business Onen, koska ratkaisu tukee olennaisesti yrityksen kasvustrategiaa ja digitaalista visiota. Pilvi liiketoiminnan alustana takaa välittömän valmiuden uusimpien teknologioiden hyödyntämiseen ja tulevaisuuden yhteiskehitysprojekteihin. 

“Olemme innoissamme siitä, että pääsemme auttamaan Maustajaa saavuttamaan heidän pitkän tähtäimen digitaaliset ja liiketoiminnalliset tavoitteensa”, kertoo Profizin toimitusjohtaja Lotta Airas. Maustajan digitaalisen transformaation kivijalkana on SAP Business One, joka laajenee ja täydentyy joustavasti yrityksen kasvutarpeiden mukaan toistensa kanssa keskustelevista pilviohjelmistoista ja sovelluksista. Koska SAP Business One on globaalisti käytössä yli 70 000 yrityksellä ja sillä on yli miljoona käyttäjää 170 maassa, kolmannet osapuolet kehittävät jatkuvasti siihen yhteensopivia uusimpia teknologioita hyödyntäviä sovelluksia. Yksi näistä uuden sukupolven sovelluksista on LYNQ MES -tuotannonohjausjärjestelmä, joka tulee tehostamaan ja optimoimaan Maustajan tuotantoa. 

 “Haimme kumppania kasvustrategian toteuttamisen näkökulmasta ja olennaista valinnassa oli, että valittava järjestelmä ja kumppani pystyvät tukemaan nimenomaan Maustajan tulevaisuuden tavoitteita parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Maustajan toimitusjohtaja Arto Tölli.  ERP on osa Maustajan kokonaisvaltaista digitalisaatiohanketta, jossa tieto ja sen läpinäkyvyys ovat entistä merkittävämpi osa tuotteen ja asiakassuhteen lisäarvoa. LYNQ taas tarjosi erinomaisen ratkaisun tuotannonsuunnittelun ja johtamisen tueksi, mikä mahdollistaa tuotannon tehostamisen.

Profizilla on vuosien kokemus ja ymmärrys elintarviketeollisuuden asiakkaiden erityisten digitaalisten tarpeiden, kuten EDI-liittymien ja ulkoisten integraatioiden toteuttamisesta. Maustajalle oli kokemuksen lisäksi olennaista minkälaisen tiimin kanssa tehdään töitä. “Meitä innosti Profizin nopeus ja tehokkuus sekä nykyaikainen tapa toimia. Profizista jäi fiilis, että ollaan nykyaikaisten ratkaisujen äärellä ja porukka on dynaamista ja aikaansaavaa”, Arto toteaa. 

Maustajan valinnassa painottui myös pilvijärjestelmän helppous; päivittäminen on vaivatonta ja paikallisista palvelimista päästään eroon, mikä auttaa Maustajaa keskittymään omaan liiketoimintaansa. Tämän lisäksi ratkaisun moderni rajapinta on kenen tahansa asiakkaan valitseman kumppanin käytettävissä. Tulevaisuudessa esimerkiksi verkkokaupan käyttöönotto tulee olemaan Maustajalle pilvessä vaivatonta. “Asiakkaan eri tarpeisiin voidaan valita joustavasti oman alansa parhaat ratkaisut ja kumppanit, jotka tukeutuvat yrityksen liiketoiminta-alustaan, ERP:hen. Uskomme, että tämä tarjoamamme kokonaisuus auttaa Maustajaa nostamaan liiketoimintansa uudelle tasolle digitaalista teknologiaa hyödyntäen”,  Lotta Airas toteaa.

Maustajan ja Profizin käyttöönottoprojekti on parhaillaan käynnissä ja go-live on suunniteltu loppuvuoteen.

Lisätietoja 

Lotta Airas, toimitusjohtaja
Profiz
Puh. +358 40 5931654
lotta.airas@profiz.com

John Grima, Head of Channel Sales
LYNQ
Puh. +44 79 5808 8041
john.grima@lynqmes.com

Arto Tölli, toimitusjohtaja
Maustaja
Puh. +358 40 867 9442
arto.tolli@maustaja.fi

Profiz 

Profiz on suomalainen vuonna 1992 perustettu perheyritys, joka tarjoaa SAP:n pk-yrityksille tarkoitettua SAP Business One -toiminnanohjausjärjestelmää ja sen päälle rakentuvaa ohjelmistoekosysteemiä skaalautuvana pilvipalveluna. Profizin tavoitteena on olla asiakkailleen pitkäaikainen ja luotettava strateginen kumppani ja auttaa asiakkaitaan ottamaan täyden hyödyn digitaalisten teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Maustaja Oy 

Maustaja on Pohjoismaiden suurin ja maailman pohjoisin elintarvikkeiden sopimusvalmistaja, jonka liikevaihto oli viime vuonna 18,6 miljoonaa euroa, vuosittainen tuotanto 10 miljoonaa kiloa ja henkilöstön koko 90 työntekijää.

LYNQ

LYNQ is reinventing manufacturing execution system (MES) software for businesses looking to digitalise and drive factory performance. Configurable, intelligent and quick to deploy, LYNQ helps manufacturers around the world thrive in today’s competitive market.